Jumbo Visma heeft gigantisch voorstel voor Van Aert, Roglic, Pogacar én Van der Poel

door: BVDO
Jumbo Visma
Afbeelding bron: Photonews

Het wielrennen is bijzonder populair, zeker in België en Nederland. Volgens Jumbo Visma kan er echter nog veel meer gedaan worden voor de sport.

Als je het wielrennen wereldwijd bekijkt, dan kan er volgens CEO Richard Plugge van Jumbo Visma nog veel meer aan populariteit gewonnen worden. Enkel in Europa is het wielrennen een grote sport.

Plugge zou het wielrennen heel graag zien concurreren met voetbal, Formule 1 en Amerikaanse sporten zoals het basketbal. Maar daarvoor moeten er serieuze aanpassingen gebeuren. Zo denkt Plugge eraan om elke wielrenner binnen zijn ploeg een vast nummer te geven.

“Ik ben er groot voorstander van om iedereen een rugnummer te geven, dat je weet dat pakweg Wout van Aert bij ons nummer 28 is”, vertelt hij aan Indeleiderstrui.

Maar ook aan de kalender mag er duidelijk gewijzigd worden. “Je wil niet dat alleen Pogacar aan de start van de Amstel Gold Race staat, maar ook Roglic, Van Aert en Van der Poel. Daar zou ik naartoe willen, dat je een kleinere kalender hebt op het allerhoogste niveau, waarbij je vaker de toppers tegen elkaar ziet.”