Jumbo-Visma komt met opmerkelijk statement: "Hij is niet dé topfavoriet"

door: MAB
Nathan Van Hooydonck Jumbo-Visma
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag wordt Luik-Bastenaken-Luik afgewerkt en daarmee komt er een einde aan het klassieke voorjaar. De grote favoriet en titelverdediger Tadej Pogacar zal er vanwege privé-omstandigheden niet bij zijn. 

En dat opent mogelijkheden voor Wout Van Aert. De renner van Jumbo-Visma begint straks aan zijn eerste Luik-Bastenaken-Luik. De Nederlandse wielerploeg liet gisteren optekenen dat er niet verwacht wordt van de Belgische kampioen dat hij het monument wint. 

"Wout kan in elke klassieker een rol spelen, zeker ook hier in Luik. Hij heeft al op verschillende vlakken prachtige dingen laten zien. Wout is een speciaal iemand, als hij zich ergens aan zet, is hij nooit veraf. Maar hij start hier niet als dé topfavoriet", staat er te lezen op de website van Jumbo-Visma. 

"In deze conditie kan ik zeker wel iets doen in Luik. Ik heb een kleine kans om te winnen, maar een goede kans om een mooie notering te rijden", vertelde Van Aert zelf. "Ik heb hier een mooie opportuniteit om deze klassieker nog te rijden. Voor de toekomst is het ook goed om deze koers al eens gereden te hebben."