Jumbo-Visma krijgt opnieuw fikse kritiek

door: AVL
Nathan Van Hooydonck Jumbo-Visma
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo-Visma mocht zaterdag opnieuw vieren met een tweede ritzege voor groene trui Wout van Aert. De Nederlandse wielerploeg kreeg tijdens deze Tour echter ook al heel wat kritiek naar het hoofd geslingerd.

Enkele dagen geleden vond in de zesde etappe van de Tour een valpartij plaats in de slotfase. Onder andere Reinardt Janse van Rensburg en Kobe Goossens gingen tegen de grond. De Duitser Maximilian Schachmann uitte na afloop flinke kritiek op Jumbo-Visma vanwege hun, naar zijn mening, te risicovol rijgedrag.

Ook wielrenner Janez Brajkovic, tevens landgenoot van Primoz Roglic, vindt dat Jumbo-Visma bij momenten te roekeloos rijdt. "Zelfs op dagen dat ze de kloof met Poga?ar kunnen verkleinen, voeren ze de groep aan en koersen ze alsof zij degenen zijn die de gele trui in de rangen hebben", aldus Brajkovic tegenover RTV Slovenië.

Volgens Brajkovic heeft Jumbo-Visma nood aan mensen in de auto’s die weten hoe ze onder druk moeten werken en de juiste beslissingen nemen. Hij voegde er ook nog aan toe dan de renners bij momenten rijden als kippen zonder kop.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24