Jumbo Visma wil een misverstand over Wout van Aert de wereld uit helpen

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert en Jumbo Visma lieten deze week weten dat ze tot 2026 zullen samenwerken. In de reactie van Wout van Aert daarop sloop echter een misverstand.

Wout van Aert reageerde heel blij op zijn nieuw, verlengd contract bij de Nederlandse wielerploeg. Meteen werd ook gesproken over doelstellingen voor volgend jaar. Daarin leek het alsof Van Aert zei, net als na de Canadese koersen, dat hij de Tour niet zou rijden, maar wel de Giro.

“We zijn op dit moment nog niet toegekomen aan een langetermijnplanning. Wout gaat na het WK op vakantie, nadien bespreken we 2023”, laat Merijn Zeeman van Jumbo Visma weten aan Het Nieuwsblad.

De crosswinter ligt wel al vast en dat wordt er eentje vanaf eind november, met maximaal een 15-tal koersen. Over de rest is nog geen duidelijkheid.

“Wout heeft in de Canadese koersen inderdaad laten vallen dat hij niet elk jaar de Tour zal rijden, maar dat bedoelde hij in de algemene zin, niet specifiek voor 2023. De grote ambitie van Wout blijft op dit moment om de topklassiekers te winnen”, klinkt het duidelijk.

Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn dus de grote uitdagingen voor Wout van Aert in 2023. Over de grote rondes is voorlopig nog niks beslist.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24