Laat Patrick Lefevere personeel in de steek met fusie? “Ik kijk daar toch anders naar”

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Een mogelijke fusie van Soudal-QuickStep komt steeds dichterbij. Daarbij wordt Patrick Lefevere stevig met de vinger gewezen.

Het ziet er naar uit dat Soudal-QuickStep afstevent op een fusie met een andere wielerploeg, wie de andere partij ook worden zal. Jumbo Visma wordt genoemd, maar ook INEOS Grenadiers zou een optie zijn.

Patrick Lefevere krijgt daarbij enorm veel kritiek te horen, alsof hij zijn personeel dat zolang voor hem gewerkt heeft in de steek zou laten door zijn aandelen te verkopen.

“Ik kijk daar toch enigszins anders naar”, zegt Johan Bruyneel aan Het Nieuwsblad. “Patrick heeft al die mensen meer dan dertig jaar van een inkomen voorzien. Ervoor gezorgd dat ze een bepaalde levensstandaard hadden. In die mate dat iedereen het op een bepaald moment een vanzelfsprekendheid is gaan vinden.”

Voor hemzelf is dat enigszins anders. “Maar voor de persoon aan de top is dat nooit zo. Patrick zal zijn mensen niet zomaar laten vallen, maar op zijn achtenzestigste begrijp ik dat hij uitkijkt naar een andere rol. En dat hij alles wat hij heeft opgebouwd ook graag wil verzilveren.”