Mathieu van der Poel kampt met zeer zware problemen en neemt ingrijpend besluit

door: CDC
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

De rentree van Mathieu van der Poel afgelopen weekend was er een in mineur: hij moest opgeven in Zolder. En dat blijkt nu een voorbode voor groter onheil. 

In Dendermonde eindigde van der Poel nog tweede, maar in Zolder moest hij jammer genoeg opgeven. Zijn problemen aan de rug, waar hij al zo lang mee kampt, staken opnieuw de kop op. En die rugproblemen gooien nu dus nog meer roet in het eten.

Dinsdag kwam naar boven dat er een zwelling op zijn tussenwervelschijf is. De renner van Alpecin-Fenix moet zich dus opnieuw laten behandelen en mag dus een tijd niet meer op de fiets. Dat wil zeggen dat hij alvast de X2O-cross in Loenhout én de Wereldbekermanche van Hulst schrapt van zijn kalender. Het WK zelf is nog onduidelijk, maar het ziet er steeds minder goed uit.

De renner reageerde in een korte mededeling: "Het is frustrerend, maar het is wat het is. Het probleem is er al langer en ik ben ergens wel opgelucht dat er een aanwijsbare oorzaak is die door extra rust en behandeling kan worden verholpen." Hij wijst er op dat er in 2022 nog heel wat uitdagingen wachten en van der Poel wil herstellen om gans het jaar goed te zijn. 

Lees al het wielernieuws in de gratis app van Redactie24