Mathieu van der Poel laat zich plots opvallend uit over Wout van Aert

door: PMN
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel liet zich de voorbije dagen al enkele keren opmerken in de ‘Tour de France’. Zo was hij al enkele keren de perfecte lead-out voor Jasper Philipsen.

Mathieu van der Poel zat in de zware Pyreneeënrit over de Aspin en de Tourmalet plots mee in de ontsnapping. Het was niet meteen wat iedereen verwacht had.

"Het was eigenlijk de bedoeling om samen met Jasper (Philipsen, nvdr.) in de aanval te gaan, voor die tussensprint. Ik zat echter alleen mee, dus toen zat ik daar...", verklaart de Nederlander aan NOS.

"Ik wilde die Aspin sowieso wel mee overkomen, want dan wist ik dat ik vanaf de Tourmalet gewoon mijn ding kon doen. Ik voel me in orde, het gaat goed. Over een paar dagen is er ook al de eerste rustdag."

Mathieu van der Poel laat zich ook heel lovend uit over Wout van Aert. Die reed in de Tourmalet weg van hem. "Die reed inderdaad snel, maar die heeft ook nog een reden om mee de Tourmalet te overleven. Hij had er nog een kopman achter zitten, dat heb ik dan weer niet. Ik moet vrijdag weer de sprinter leiden."