Michel Louwagie geeft criticasters een lik op stuk

door: AVL
Michel Louwagie
Afbeelding bron: Photonews

Na de zure nederlaag tegen Club Brugge van vorige week deed KAA Gent afgelopen weekend opnieuw een goede zaak in de strijd om play-off 1 door met 1-0 te winnen van Anderlecht. 

De Buffalo's speelde geen geweldige partij maar trok het laken in de tweede helft alsnog naar zich toe met dank aan een ongeziene klasseflits van Gift Emmanuel Orban, de Nigeriaanse spits die deze winter overkwam van de Noorse tweedeklasser Stabaek. 

Orban wist in zijn korte periode bij de Buffalo's al heel wat indruk te maken. In de competitie scoorde hij al drie keer in vier wedstrijden. Ook in de Conference League tegen Qarabag maakte hij een belangrijk doelpunt. Manager Michel Louwagie snoert zijn criticasters, die Gent al eens een "makelaarsclub" noemden, hiermee de mond.

"We kregen her en der kritiek toen Peter Verbeke en later Tim Matthys vertrokken. We kregen de stempel een makelaarsclub te zijn", aldus Louwagie bij Het Laatste Nieuws. "Wel, uit de transfer van Orban, maar ook die van bijvoorbeeld Piatkowski, blijkt het tegendeel waar."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24