Moeder van Remco Evenepoel in tranen na L-B-L: "Het is nooit genoeg"

door: MAB
L-B-L
Afbeelding bron: Photonews

Een fenomenale Remco Evenepoel heeft gisteren La Doyenne gewonnen en schrijft daarmee meteen de mooiste overwinning uit zijn carrière op zijn palmares. 

Na afloop van de koers viel de jonge renner al wenend in de armen van zijn moeder en vriendin. De moeder van Evenepoel sprak nadien ook met de pers over de moeilijke periode waar haar zoon door moest en de constante stroom van kritiek die hij kreeg te verduren. 

"Nu mogen we hopen dat de criticasters nu hun tong keren. Altijd maar die kritiek en die negativiteit, voor hem en voor de ploeg", staat er te lezen op Sporza. "Dit is de verdienste van iedereen. Nu beginnen ze misschien ... misschien, laat ons hopen ... anders gaan denken. Het blijft een jongen van 22 jaar, een mens zoals wij allemaal zijn."

"Het is een moeilijke periode geweest, maar Remco is een vechter. Er zullen zeker nog moeilijke momenten komen, want er wordt veel verwacht van hem. Het is nooit genoeg. Het moet altijd de eerste plaats zijn om iemand tevreden te stellen. Maar Remco heeft nooit opgegeven en is hard blijven werken."