Moet Remco Evenepoel carrière over een andere boeg gooien? "Dat hij daar al eens begint"

door: MAB
Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel is bezig aan een bijzonder sterke Ronde van het Baskenland, samen met collega Julian Alaphilippe. Maar bij Extra Time Koers zouden ze de 'raket van Schepdaal' ook graag eens bezig zien in de Vlaamse kasseikoersen. 

"Ik had de papa van Remco Evenepoel maandag nog aan de lijn", klonk het bij Dirk De Wolf in Extra Time Koers. "Ik vind dat Remco ook die klassiekers moet rijden. Dat hij al eens begint met de Omloop." Evenepoel verscheen dit jaar niet aan de start in De Omloop of in de Ronde van Vlaanderen

Ook voormalig wielrenner Johan Museeuw zou de jonge Belg graag in actie zien komen op kasseien. "Voor de start van de Scheldeprijs had ik het er nog over met Wilfried Peeters. "Wilfried, waarom rijdt Remco de Ronde niet? Hij zou dat toch kunnen als je ziet hoe de koers nu evolueert? Hij kan die wattages op de Kwaremont ook halen."

"Ik zag hem 2 jaar geleden op hoogtestage in Livigno. Ik had een shirt aan met alle monumenten op en ik zei: "Jij kunt al die koersen winnen." Hij antwoordde: "De Ronde en Roubaix niet, want die ga ik nooit rijden.""