Niels Albert haalt uit naar Eli Iserbyt, maar maakt het meteen weer goed

door: BVDO
eli iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt kreeg eind vorig jaar af te rekenen met enkele medische problemen. Daarbij kwam ook naar buiten dat de West-Vlaming last heeft gehad van een verhoogde polsslag.

Niels Albert moest indertijd stoppen met koersen nadat hij af te rekenen kreeg met hartproblemen. Ook Eli Iserbyt had er last van, maar de grootste zorgen lijken van de baan.

Albert adviseerde Iserbyt om een second opinion te laten nemen, om toch echt wel zekerheid te hebben dat er niks aan de hand is, maar die vond dat blijkbaar overdreven.

“Als ik iets verkeerd zou hebben gezegd, dan moet hij dat rechtstreeks tegen mij zeggen in plaats van met een omweg. Dan kan ik me tenminste wel verdedigen”, zegt Albert in de podcast Lambert & Albert.

Al gaat het wellicht vooral om een communicatieprobleem. “Ik zeg niet dat hij dat direct moet laten doen, maar het seizoen is nu bijna voorbij. Ik vind het niet meer dan normaal dat je toch nog eens deftig onder de scanner zou gaan voor een tweede opinie. Zodat je echt zeker bent."

Het leven is volgens Albert veel meer dan koersen alleen en daar moet Iserbyt volgens hem ook rekening mee houden. Hij bedoelde het echt goed richting de Belgische kampioen veldrijden, maar kwam de boodschap niet op die manier binnen.