Niels Albert komt met verrassende naam om Belgisch kampioen veldrijden te worden

door: BVDO
Niels Albert
Afbeelding bron: Photonews

Zondag wordt in Meulebeke het BK veldrijden gereden. Door de afwezigheid van Wout van Aert ligt de titelstrijd helemaal open.

Geen Wout van Aert en dus kan werkelijk iedereen Belgisch kampioen veldrijden worden. Michael Vanthourenhout staat er altijd op kampioenschappen en ook Eli Iserbyt en Thibau Nys worden vaak genoemd.

Maar Niels Albert denkt dat er een verrassende naam zondag de driekleur zal pakken in Meulebeke. “Ik houd rekening met een verrassing. Gianni Vermeersch zou een gevaarlijke outsider kunnen worden, maar ik denk het meest aan Niels Vandeputte”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

“Die rijdt een heel constant seizoen. Hij zit vaak niet ver achter de toppers en in de crossen waarin hij echt dicht eindigde - tweede, derde, vierde of vijfde - waren het vooral 'Hollanders' die voor hem eindigden. Die doen zondag niet mee, dus…”

Al zal het dan wel belangrijk zijn dat het koud blijft en het parcours bevroren is. Technisch is Vandeputte heel erg goed. Hij werd tweede in Val di Sole, dat zegt genoeg voor Albert.