Niels Albert weet het zeker: Dit is het plan van Wout van Aert

door: AVL
Remco Evenepoel Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Nu het wegseizoen er zo goed als volledig opzit kunnen de wielerfans hun focus verleggen naar het veldrijden. Daar wordt de aandacht op dit moment vooral opgeëist door Laurens Sweeck en Eli Iserbyt.

De echt grote namen als Mathieu van der Poel en Wout van Aert genieten op dit moment nog van hun vakantie, maar ook zij zullen dit najaar nog hun opwachting maken. Voormalig veldrijder Niels Albert gelooft dat dit in het geval van die eerste wel eens sneller zou kunnen zijn dan verwacht.

"Mathieu heeft vorig jaar, op anderhalve wedstrijd na, niet gecrosst. Wat gaat hij doen? Eerst drie, vier weken met vakantie gaan en dan weer trainen? Ik dacht het niet", aldus Albert bij Het Laatste Nieuws. "Misschien dat we hem in Ruddervoorde (29 oktober), al aan het werk zien."

Op Wout van Aert zullen we volgens Albert nog iets langer moeten wachten. "Die zal zijn debuut voor Kortrijk (26 november) voorbehouden, denk ik. In Kortrijk houdt Caps kantoor, dat is een privésponsor van Wout van Aert."

Nu al zeker is wel dat zowel van der Poel als van Aert van de partij zullen zijn op het WK in Hoogerheide. Ook wereldkampioen Tom Pidcock zal erbij zijn om zijn titel te verdedigen.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24