Niels Albert wil dringend centen zien: “Minstens 10.000 euro”

door: BVDO
Niels Albert
Afbeelding bron: Photonews

De Wereldbeker veldrijden is dringend aan hervorming toe. De voorbije jaren werd er al aan gesleuteld, maar het is nog altijd niet wat het moet zijn.

Op dit moment bestaat de Wereldbeker uit 14 crossen, maar dat zijn er volgens de meeste renners veel te veel. Vier jaar geleden waren het er maar 9. Ook financieel zou de Wereldbeker een stevige injectie mogen krijgen zo oordeelt Niels Albert in een interview met Het Laatste Nieuws.

“Terwijl de prijzenpot per wedstrijd en gender (M/V) nog steeds máár 39.500 euro bedraagt - zelfs nog nooit werd geïndexeerd - en er geen sprake is van onkostenvergoedingen”, klinkt het.

Financieel is de Wereldbeker voor heel wat renners gewoon niet interessant genoeg. “De eerste vijf, zes in de uitslag verdienen er hun boterham mee, maar als je tiende finisht, kan je daar 's anderendaags bij wijze van spreken geen brood mee kopen.”

Albert wil dan ook dringend dat er extra centen op tafel komen. “Klopt niet, hé. Daar mag minstens 10.000 euro bijkomen”, oordeelt hij.