Niels Albert zet Belgische renners op scherp: “Dat is écht niet teveel gevraagd”

door: AVL
Niels Albert
Afbeelding bron: Photonews

Komend weekend vindt in Namen het EK veldrijden plaats. Voormalig veldrijder Niels Albert kijkt er alvast reikhalzend naar uit en heeft torenhoge verwachtingen. 

Niels Albert schuift Eli Iserbyt naar voor als topfavoriet voor de overwinning bij de elite maar hoopt vooral dat de Belgen in het algemeen een hoofdrol opeisen. Ze zijn het aan hun status verplicht.

Een Belgische overwinning is volgens Albert het minste wat we mogen verwachten. Ook bij het EK van de U23 hoopt Albert op een Belgische winnaar. De voormalige wereldkampioen kijkt hiervoor in de eerste plaats naar Thibau Nys.

"Met minder dan het allerhoogste mogen wij, dominante Belgen, niet tevreden zijn", aldus Albert bij Het Laatste Nieuws. "Over het algemeen maakten we onze titelambities waar. Ik zie het bij uitbreiding ook gebeuren nu in het EK U23. Wie klopt déze Thibau Nys, vraag ik me luidop af."

"Thibau is een echte kampioenschapsrenner, hij kan op zo’n dag altijd nog wel ietsje meer. Twee keer goud is dus écht niks teveel gevraagd", zo besluit een ambitieuze Albert.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24