Ontgoocheling neemt toe bij Quick-Step na nieuwe wanprestatie: "Konden we niet meer goedmaken"

door: MAB
Quick-Step Alpha Vinyl Team
Afbeelding bron: YouTube

De motor van Quick-Step lijkt nog niet helemaal warm zijn gelopen. De mannen van ploegbaas Patrick Lefevere winnen wel koersen, maar wisselen de goeie prestaties te vaak af met teleurstellende resultaten. 

Gisteren schreef de Noor Alexander Kristoff, die uitkomt voor Intermarché-Wanty, de Scheldeprijs op zijn naam. En dat pikt voor 'The Wolfpack', want met Fabio Jakobsen in de rangen hoopte de ploeg op meer. De Nederlander won in het verleden al twee keer de Scheldeprijs en behoort tot de beste sprinters van het moment. 

"Wij belandden met z'n vieren in de tweede waaier", klonk het achteraf bij Jakobsen. "Ik wilde in het begin ook niet al te veel risico’s nemen. Normaal is het ook geen probleem als je met een aantal ploegmaats in de tweede groep zit, maar vandaag kwamen we niet meer terug. Dat is balen, maar dat is ook koers."

Ook Zdenek Stybar was kritisch voor zijn ploeg. "We zaten niet dicht genoeg vooraan. Op een bepaald moment kwamen we weer tot op twintig seconden maar we konden dat verschil uiteindelijk niet goedmaken", vertelde hij aan HLN.