Onvrede neemt toe: Remco Evenepoel en Patrick Lefevere lijnrecht tegenover elkaar

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Soudal Quick-Step gaat door een moeilijke periode. In de Tour de France pakte het nog geen enkele ritzege en staat het laatste in de stand van het prijzengeld.

The Wolfpack verloor deze week zijn kopman Fabio Jakobsen. Daarmee rust alle hoop voor een ritzege nu op de schouders van Julian Alaphilippe, die deze Tour ook nog niet zijn beste niveau haalde. Ook buiten de Tour gaat het Patrick Lefevere en de zijnen niet voor de wind.

Remco Evenepoel, als wereldkampioen dé vedette van de ploeg, maakte al verschillende malen duidelijk dat de ploeg ,om mee te kunnen strijden voor de prijzen, nood heeft aan een stevige kwaliteitsinjectie. Patrick Lefevere kan de wensen van zijn prijsbeest voorlopig niet inwilligen.

Lefevere heeft op dit moment simpelweg niet het geld om nieuwe renners aan te trekken. Pas in 2025 wanneer het contract van grootverdiener Julian Alaphilippe afloopt zal er werk gemaakt kunnen worden van nieuwe versterkingen. Of Evenepoel zo lang kan wachten is echter maar zeer de vraag.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24