Openhartige Tadej Pogacar geeft zijn zwaktes eerlijk toe

door: CDC
Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar won twee keer op rij de Tour de France en lijkt ook nu weer de te kloppen man te zullen worden. Maar de ongenaakbaar geachte renner gaf deze week toe ook zijn zwakke plekken te hebben. 

De Geraint Thomas Cycling Club - podcast nodigde de tweevoudige winnaar dinsdag uit voor een lang gesprek. Daarin geeft de Sloveen openlijk toe hoe zijn rivalen hem kunnen kloppen.

Pogacar geeft aan dat zijn concurrenten niet bang moeten zijn voor hem. Meer nog, hij geeft aan dat hij snel kan breken. Hij legde zelfs uit hoe dat kan gebeuren.

"Ik heb veel kracht op de niet zo lange klim, maar wanneer die langer duren en op serieuze hoogtes afspelen, doe ik veel slechter, en ik denk dat ze dat ook al doorhebben." De renner geeft toe dat als zijn team minder is, op dergelijke stukken hij verslagen kan worden. 

Ook zegt hij dat een agressief tiem, met meerdere sterke renners, zoals Ineos, Grendiers veel kan proberen, op verschillende manieren. "Zo kan je van mij of van gelijk wie winnen, het is niet zo moeilijk."

Download nu de gratis app van Redactie24