Patrick Lefevere heeft duidelijke boodschap: "We moeten ons niet als geslagen honden gedragen"

door: MAB
patrick lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Het draait allemaal wat minder bij Quick-Step Alpha Vinyl, maar dat wil niet zeggen dat Patrick Lefevere de moed laat zakken. Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe doen het alvast voorbeeldig in de Ronde van het Baskeland. 

Het duo rijgt de mooie prestaties aan mekaar in het noorden van Spanje. Alaphillipe kon al een overwinning en twee tweede plaatsen op zijn naam schrijven, en daar heeft hij Evenepoel voor te bedanken. 

"Voor de Gold Race en de Brabantse Pijl loopt de voorbereiding in Baskenland wel gesmeerd", vertelt de ploegbaas aan HLN. "Ik herinner me hoe Julian Alaphilippe vorig jaar afstopte om Remco de Druivenkoers te laten winnen. En Remco sloofde zich nu al een paar keer uit voor Julian. Zo is het altijd geweest in onze ploeg en zo zal het altijd blijven."

"We moeten ons niet beginnen gedragen als geslagen honden. Er zit nog wel wat aan te komen. Ik haal vaak het voorbeeld aan van de Tour 2008. Op de laatste vrijdag kwamen journalisten naar me toe om de balans op te maken. Ik zei: 'Kom zondagavond eens naar de Champs-Élysées'. Wie won? Gert Steegmans."