Patrick Lefevere laat zich uit over Wout van Aert

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Quick Step-Alpha Vinyl kwam enkele dagen geleden tot een akkoord met nieuwe sponsor Soudal. De ploeg van Patrick Lefevere zal vanaf volgend seizoen door het leven gaan als Soudal Quick-Step.

Ondanks twee overwinningen in de eerste twee etappes van de Tour de France kwam Quick Step-Alpha Vinyl de afgelopen week een beetje in het vergeethoekje terecht. De aandacht van de media ging vooral naar de verbluffende prestaties van Wout van Aert en Tadej Pogacar.

"Er is iemand die de Tour domineert voor de Vlaamse pers: 'C'est Woet', alleen maar 'Woet'. Wij hebben dat ook meegemaakt, in ben daar niet jaloers op. We gaan gewoon proberen nog een ritje mee te pikken", aldus Patrick Lefevere in een interview met Het Laatste Nieuws.

Lefevere had het in het interview ook over de afwezigheid van Julian Alaphilippe in de Tour. "Hij is een aantrekkingspool, maar als je nog niet klaar bent om de Tour te rijden of niet de conditie hebt, dan mag je Remco Evenepoel of Julian Alaphilippe heten, als er zulke dominante figuren als Van Aert of Pogacar meedoen, ga je altijd in de schaduw belanden.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24