Patrick Lefevere met pijn in het hart: "In het meest gunstige scenario..."

door: MAB
Patrick Lefevere Deceuninck-QuickStep
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere kende met Quick Step - Alpha Vinyl een afwisselend voorjaar. De Belgische topploeg moest wachten tot de laatste koers, Luik-Bastenaken-Luik, om een grote overwinning te vieren. 

Een fenomenale Remco Evenepoel reed op 30 kilometer van de streep alleen weg en bezorgde Quick-Step een broodnodige, grote overwinning. Na afloop van het monument werd er dan ook enorm gevierd, al was er ook heel wat bezorgdheid over Julian Alaphilippe

De Fransman kwam zo'n 60 kilometer voor de aankomst in La Doyenne zwaar ten val. Hij liep een klaplong, twee gebroken ribben en een gebroken schouderblad op. "In het meest gunstige scenario zal Julian half mei terug op de fiets zitten. Dat is enorm krap want de Tour start dit jaar ook nog eens een week eerder", aldus ploegbaas Lefevere. 

“Een Tour met of zonder Alaphilippe maakt een groot verschil, commercieel en sportief. Wat we zeker niet gaan doen, is Remco Evenepoel als stand-in gebruiken. Zoals hij zelf aangaf in Extra Time Koers: we houden vast aan zijn planning. Niet de Tour, wel de Vuelta."