Patrick Lefevere toont zich ambitieus: "Iedereen die mijn karakter kent, weet dat ik van winnen houd"

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere toonde zich begin deze week present op het persmoment omtrent de nieuwe samenwerking tussen zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl en Soudal. Vrijdag vond ook de voorstelling plaats van zijn nieuwe vrouwenploeg AG Insurance NXTG voor de Tour de France Femmes.

Op de officiële ploegvoorstelling toonde Patrick Lefevere zich razend ambitieus voor de aankomende Tour de France Femmes. Zijn geloof in de selectie alsook in ploegleider Jolien D'hoore is bijzonder groot.

"Ik vond het heel belangrijk om Jolien erbij te hebben", aldus Lefevere. "Ze heeft haar strepen al verdiend en kent de wereld. Ik geloof heel erg in dit team. Ik zou de olympische spreuk willen gebruiken: deelnemen is belangrijker dan winnen. Maar natuurlijk is winnen leuk meegenomen. Iedereen die mijn karakter kent weet dat ik van winnen houd."

De selectie van AG Insurance NXTG bestaat uit Julia Borgström, Ally Wollaston, Anya Louw, Ilse Pluimers, Gaia Masetti en Lone Meertens. Vooral Julia Borgström zal een belangrijke rol gaan spelen binnen het team.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24