Patrick Lefevere wil nog iets kwijt na overwinning Remco Evenepoel: “Dat zien de mensen natuurlijk niet!”

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Na enkele maanden rittenkoersen rijden in het buitenland maakte Remco Evenepoel afgelopen weekend zijn comeback op de Belgische koerswegen.

Evenepoel reed zondag met Luik-Bastenaken-Luik, zijn eerste koers op Belgische bodem van dit seizoen, en wist meteen zijn titel te verlengen in de Waalse klassieker. Hij bewees hiermee niet alleen zichzelf maar ook zijn team Soudal Quick-Step een enorme dienst.

Soudal Quick-Step heeft er een voorjaar opzitten om snel te vergeten en wist in bijna geen enkele koers een rol van betekenis op te eisen. Manager Patrick Lefevere is echter bijzonder blij dat Evenepoel de eer van zijn team wist hoog te houden en was na de koers bijzonder lovend voor zijn Wolfpack.

"De mensen zien dat natuurlijk niet, maar Remco en de ploeg zijn misschien vier dagen thuis geweest dit jaar", aldus Lefevere. "Trainingskampen, hoogtestages, parcoursverkenningen: het hoort er allemaal bij en dan doet het deugd om dat uitbetaald te zien in de koers. Natuurlijk doet dit enorm veel deugd."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24