Patrick Lefevere woedend: "Gedreigd om de grootst mogelijke shitploeg te sturen"

door: MAB
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Dat Patrick Lefevere geen blad voor de mond pakt, is al langer bekend. De ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl haalde in zijn column in Het Nieuwsblad zwaar uit naar de Ronde van het Baskenland.

Quick-Step kende een wisselvallig voorjaar dat deels werd gered door de zege van Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik. Tijdens La Doyenne kwam wereldkampioen Julian Alaphilippe echter zwaar ten val en moest een lange revalidatie ondergaan. 

Ook corona heeft een zware impact gehad op de wielerwereld, al werd het virus volgens Lefevere te vaak ingeroepen als excuus. "In het verleden werd er vaak extra startgeld betaald voor de wereldkampioen (Alaphilippe red.), nu gebeurde dit niet, met als reden... corona."

Maar vooral de situatie rond Louis Vervaeke in de Ronde van het Baskenland kon bij de ploegbaas van Quick-Step niet door de beugel. De renner werd ziek en kon op de valreep niet deelnamen in Spanje, waardoor de organisatie dreigde 10% van het startgeld in te houden. Dat gebeurde uiteindelijk niet, waarschijnlijk omdat Lefevere er mee dreigde "met de grootst mogelijke shitploeg naar het Baskenland te gaan."