Peter Sagan gelooft in eigen winstkansen en gaat voor record

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

In 2015 tot 2017 kroonde Sagan zich drie keer op rij tot wereldkampioen. Als hij nu zou winnen, wordt hij alleen recordhouder. Iets wat hij wel ziet zitten. 

Het parcours ligt hem wel, zo meent hij. Na de Benelux Tour kon hij de wegen wat verkennen, zo zegt hij aan Belga. Het was van 2013 geleden dat hij de Brabantse Pijl gereden had. "Het parcours gaat deels over die wegen, maar dat zat ver in mijn geheugen. Ik was blij verrast."

Sagan verwacht "een heel interessante wedstrijd." Hij herkent er soms stukken van de Ronde van Vlaanderen in, maar niet helemaal. "Je hebt die kasseihellingen en nog wat andere bergjes en dan het lokale circuit door de stad. Dat is zeer technisch, veel op en af en het stemde me verder ook blij dat veel wegen nieuw asfalt kregen. Het is echt in orde. Het wordt een mooie strijd.”

Of hij favoriet is wil hij niet gezegd hebben. Het is een lastige wedstrijd en alles hangt af van hoe er gekoerst zal worden en in welke omstandigheden. Ook zal zijn eigen vorm een belangrijke rol spelen. Hij besluit dat hij zijn best zal doen en proberen ervan te genieten.