Peter Sagan kan niet kiezen: "Van Aert en van der Poel... verder niemand"

door: MAB
Afbeelding bron: Photonews

De Tour de France dit jaar belooft een titanenstrijd te worden tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Beide renners kenden al een zeer sterk seizoen en nemen het, hoogstwaarschijnlijk, tegen mekaar op in het puntenklassement.

Peter Sagan, de absolute recordhouder met maar liefst zeven groene truien op zijn naam, beseft dan ook dat het dit jaar zeer moeilijk zal worden om daar een achtste aan toe te voegen. 

De Slovaak sukkelde dit seizoen met enkele positieve coronatesten, maar lijkt helemaal terug. Zondag kroonde hij zich opnieuw tot Slovaaks kampioen en hij won een rit in de Ronde van Zwitserland. 

In Het Nieuwsblad spreekt hij openlijk over de bikkelharde concurrentie voor de groene trui dit jaar. "Van Aert is in topvorm. Als hij rijdt zoals hij al maanden rijdt en het zit hem een beetje mee, kan hij het groen makkelijk winnen. Hij kan sprints winnen, hij geraakt over de bergen… Hij kan alles. Zoveel renners van dat kaliber heb je niet. Van Aert, Van der Poel … verder zie ik eigenlijk niemand."