Peter Sagan legt uit waarom hij voor zijn nieuwe ploeg koos

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan koos voor "een nieuw avontuur" toen hij Bora-Hansgrohe na 5 jaar verliet. Sagan koos voor het kleine Franse Team TotalEnergies. Aan L'Equipe verklaart hij zijn keuze.

De Slovaak legt uit dat de manager van TotalEnergies het meest respect toonde voor hem. "Ze wilden me echt en toonden dat ook voortdurend," zegt hij aan het sportmagazine. "Telkens ik een vraag had, antwoorden ze meteen. Anderen deden daar soms weken over."

Tegenover dat respect staat wel het nadeel van in een kleine ploeg te zitten. TotalEnergies rijdt op het ProTeam niveau. Er zal dus een uitnodiging nodig zijn om mee te kunnen doen aan de Ronde van Frankrijk en veel andere races.

Maar dat schrikt Sagan niet af, integendeel. We gaan een ploeg rond mij bouwen en dat is wat mij aantrekt in dit project, er is druk, maar dat maakt deel uit van mijn routine. Op dat vlak is er geen verschil met andere teams." Hij wijst er bovendien op dat zijn vorige ploeg vroeger ook klein was toen hij er bij ging.

Download nu de gratis app van Redactie24