Quick-Step moet in Milaan-Sanremo rekenen op deze renner na uitvallen van Alaphilippe

door: MAB
Julian Alaphilippe
Afbeelding bron: Photonews

Geen Julian Alaphilippe aan de start van Milaan-Sanremo vandaag. De Franse wielrenner heeft last van bronchitis en wordt vervangen door Fabio Jakobsen. 

De Nederlandse renner wordt door Quick-Step naar voor geschoven als de nieuwe grote man die voor de overwinning moet zorgen. De sprinter staat echter voor twee grote uitdagingen: over de Cipressa en de Poggio geraken. Het is de eerste keer dat Jakobsen aan de start komt in Milaan. 

De Nederlander lijkt echter helemaal klaar voor de iconische koers. "Het is een monument natuurlijk. Zo zijn er maar 5 en als sprinter is dit natuurlijk het monument waar ik het meeste kans maak. Elke renner wil dit soort koers eens winnen."

"Er is altijd een sprint in Milaan-Sanremo. De vraag is alleen, is het voor plek 1 of voor een plaats in de top 10. De voorbije jaren zie je dat de zeges een beetje fiftyfifty voor sprinters en voor andere mannen waren. Het wordt dus zeker niet elk jaar een massasprint, maar als het er wel een wordt en je zit thuis in de zetel, dan kan je zeker niet winnen."