Quinten Hermans wacht nog altijd op eerste Tour: “En anders…”

door: BVDO
Quinten Hermans
Afbeelding bron: Photonews

Op zaterdag 1 juli gaat de Tour de France van start. Quinten Hermans weet nog altijd niet of hij van de partij zal zijn.

27 is Quinten Hermans ondertussen, maar hij weet nog altijd niet of hij bij Alpecin-Deceuninck de definitieve Tourselectie haalt. Hij heeft alvast een plan als dat niet zo zou zijn.

“Dan ga ik met vakantie”, klinkt het in Het Nieuwsblad. “Maar dan zou ik wel willen dat ze het me op tijd zeggen. Niet zoals het me vorig jaar is vergaan. Mijn Tourdebuut maken, zou veel betekenen voor mij. Ik denk dat ik nu opnieuw het niveau benader waarmee ik vorig jaar rond deze tijd van het jaar rondreed. Dus ja, het zou fijn zijn om ein-de-lijk mijn eerste Tour te rijden.”

Hermans heeft het roadbook van de Tour van dit jaar al bekeken. De twee eerste ritten, wat normaal voor sprinters is, vallen dit jaar enorm zwaar uit. “De Jaizkibel, die op ons wacht in de tweede etappe, heb ik meermaals bedwongen. Dat is echt wel een pittige klim, al kunnen ook mannen als Mathieu van der Poel die overleven.”