Remco Evenepoel duidelijk onder druk: “Eerste keer dat hij dat zegt”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Wat kan Remco Evenepoel nog in deze Ronde van Spanje? Vandaag wordt de ideale voorzet voor wat we volgende week mogen verwachten nog.

Christophe Vandegoor volgt de Vuelta én Remco Evenepoel op de voet voor Sporza. Ook hij zag zaterdag dat het fout liep. Remco Evenepoel had de Vuelta tot dusver gecontroleerd. “Maar hij bleef wel strijdvaardig: ‘Tot nu toe heb ik meer gewonnen dan verloren op Roglic.’”, zei Vandegoor erover op Sporza. “So far, so good. Maar dit zal toch wel even aankomen. Het is ook kijken hoe het met de ploegmaats gaat.”

Want het was de eerste keer ook dat Evenepoel zag dat het fout liep. En daar heeft hij zijn redenen voor. “Voor het eerst gaf Evenepoel ook aan - en dat heeft hij nog nooit gezegd: ‘We staan er constant alleen voor als team.’ Je ziet nu na 2 weken dat de druk, het dragen van de wedstrijd en de controle van zo'n grote ronde volledig op de schouders van de Quick-Steppers valt.”

Als Evenepoel de koninginnenrit van vandaag goed doorkomt, dan biedt dat de nodige perspectieven voor de derde week van de Vuelta.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24