Straffe uitspraak over Soudal-QuickStep: “Zij kunnen Evenepoel niet bijstaan”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel ging twee dagen na elkaar in de aanval. Volgens Johan Bruyneel geen goede zet van Soudal-QuickStep.

Remco Evenepoel ging na zijn inzinking op vrijdag de dag erna in de aanval. Zondag deed hij dat opnieuw, maar dat was niet slim volgend voormalig ploegleider Johan Bruyneel. “Ik vraag me af wie deze beslissingen neemt?”, vertelt hij in zijn podcast ‘THEMOVE’.

“Zaterdag was dat wél een goed idee. De beklimmingen waren zwaar genoeg om iedereen overboord te gooien. Maar gisteren was het géén goed idee. Evenepoel is geen robot, geen Superman. Hij kwam erg vermoeid uit die indrukwekkende raid van zaterdag. Maar dat kunstje zomaar herhalen? Zo werkt het niet op het hoogste niveau. Zelfs niet als je Evenepoel heet.”

Bruyneel vreest ook een beetje voor de toekomst van Evenepoel. “Ploegleiders Klaas Lodewyck en Iljo Keisse hebben in hun wielercarrière niet de ervaring opgedaan hoe een grote ronde aan te pakken wanneer je een klassementsman in het team hebt. Daardoor voelen zij niet wat Remco voelt.”

Hij heeft dan ook een straffe tip voor Patrick Lefevere. “Het team is bezig om renners aan te trekken die Evenepoel kunnen bijstaan in de klimtrein. Maar misschien moeten ze bij Soudal-QuickStep ook kijken om mensen te rekruteren die hem beter advies kunnen geven.”