UAE schept duidelijkheid over Tadej Pogacar en maakt vergelijking met Remco Evenepoel

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

We zijn nog maar eind februari maar Tadej Pogacar verkeert nu al in bloedvorm. De Sloveen pakte dit seizoen al maar liefst vijf zeges.

Drie van deze zeges pakte Pogacar vorige week in de Ruta del Sol. De tweevoudige Tourwinnaar oogst heel wat lof voor zijn prestaties. Voormalig wielrenner Johan Bruyneel stelt zich echter vragen bij het feit dat Pogacar zo vroeg in het seizoen al in vorm is en vreest voor een terugval in de wedstrijden dat het er echt toe doet.

In een interview met Het Laatste Nieuws bevestigt Mauro Gianetti, de CEO van zijn team UAE Emirates dat ze zijn fysieke parameters goed in het oog houden en dat Pogacar nog lang niet in topvorm is. Gianetti maakt hierbij de vergelijking met Remco Evenepoel.

"Tadej is zeker nog niet in topvorm. Dat merken we aan zijn data", vertelt Gianetti. "Als je een wedstrijd op 70% kan winnen: why not? Ook Remco Evenepoel zegt dat hij op dit moment maar op 85-90% zit. En kijk eens hoe hij koerst. Is hij dan ook té vroeg in vorm met het oog op de Giro?"

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24