UCI geeft woordje uitleg over incident met Remco Evenepoel

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel werd dinsdagavond en woensdag het mikpunt van een stevige lastercampagne over het tijdverlies in de etappe van dinsdag.

Volgens een oud-renner, nu aan de slag als analist bij Eurosport, had Remco Evenepoel alles in scène gezet en was de lekke band fake. Christophe Vandegoor, commentator bij Sporza, wou er het fijne van weten en ging verhaal halen bij de wedstrijdjury van de UCI.

“Ik hoorde hier een ex-renner en een supporter insinuaties maken over het incident, maar we kunnen die verdachtmakingen meteen de kop indrukken. De UCI labelde de lekke band van Evenepoel zonet als een ‘erkend incident’. Bij een val, een lekke band of een mechanisch defect moet de renner zijn hand in de lucht steken. Dat deed Evenepoel ook", zei Vandegoor.

Een wedstrijdcommissaris erkende de lekke band van Evenepoel meteen in de wedstrijd. "Meestal is dat het jurylid op de motor, die is het meest mobiel. Ook dat werd gedaan. Zo staat het ook neergeschreven in het verslag. Een erkend incident, dus. Einde discussie.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24