Vanmarcke keihard voor andere renners: "geen collega's maar vijanden"

door: CDC
Sep Vanmarcke
Afbeelding bron: Photonews

Sep Vanmarcke is terug thuis na een voor hem verschrikkelijke Ronde van Spanje. Hij kwam meerdere keren ten val en eindigde in de spoed. Hij moest de Vuelta zo vervroegd verlaten. Hij legt de schuld hiervan bij de rest van het peloton.

Eerst het goede nieuws: Vanmarcke blijkt nu niets gebroken te hebben. Hij is dan wel veel gevallen, met heel wat schade, uiteindelijk kan hij nog verder. Maar mogelijk zorgt het wel voor een schaduw over zijn kansen voor het komende WK, zo zegt hij aan Het Nieuwsblad. 

Aan zijn laatste val hield hij een pijnlijke achillespees over. Het is nu afwachten hoe dat evolueert.  

Over de andere renners is hij niet te spreken. Voor mij was het een str***ronde. Ik zat blijkbaar overal waar ze tegen de grond sloegen. Het was niet één keer mijn eigen schuld. Toen ik zaterdag voorop reed, knalde Daniel Navarro in de afdaling tegen mij aan. De dag erna zei hij: Sorry, maar ik had goede benen. Ik zou zeker gewonnen hebben. Daarop vroeg ik hem of dit zijn manier van excuses aanbieden was. Ik versta daar wat anders onder. Ik wist al langer dat Navarro niet een van de beste collega's is.”

Maar ook de rest van het peloton is mee schuldig voor hem. “Spijtig genoeg zijn er ook renners van andere ploegen geen collega's meer, maar vijanden. Zowel voor als na de koers weigeren sommige ploegen gewoon normaal te doen en te praten. Het gaat er veel egoïstischer aan toe dan enkele jaren geleden. Er is ook veel meer stress in het peloton. Dat komt omdat ze veel dichter op elkaar rijden dan vroeger.

Download hier de gratis app van redactie24

Tags