Verschrikkelijk nieuws voor Jumbo-Visma: topcoureur kan niet meer mee in de Giro

door: MAB
Jumbo-Visma
Afbeelding bron: Photonews

Simon Yates haalde gisteren de 14de etappe van de Giro d'Italia binnen. Bij Jumbo-Visma, het team van Wout Van Aert, was er na afloop van de koers echter geen reden tot vieren. 

Want de Nederlandse topcoureur Tom Dumoulin heeft besloten om de Ronde van Italië te verlaten. De renner van Jumbo-Visma Development Team was al van in Hongarije op achtervolgen aangewezen. In de eerste tijdrit slaagde hij er niet in om Mathieu van der Poel het vuur aan de schenen te leggen. 

Maar het was vooral op de Etna dat Dumoulin er helemaal onder doorging. Zelf had de renner geen uitleg voor zijn mindere vorm, wat leidde tot grote teleurstelling bij Jumbo-Visma. Gisteren bleek dat de Nederlander ook nog sukkelde met een blessure aan de rug. 

"De tank is leeg. Ik weet op dit moment niet zo goed wat ik erover kan zeggen", aldus Dumoulin. "Dit is ontzettend balen. Ik kan geen vermogen wegtrappen zonder dat het pijn doet. De vorm is er simpelweg niet. Ik heb op dit moment geen antwoord op de vraag waar dat aan ligt."