Vertrokken renner prikt nog even stevig door naar Soudal-QuickStep

door: BVDO
Soudal-QuickStep
Afbeelding bron: Photonews

Michael Morkov rijdt in 2024 voor Astana. Hij haalt nog even uit naar zijn ex-ploeg Soudal-QuickStep.

Michael Morkov is een van de beste sprintlead-outs ter wereld, zo liet hij in het verleden al zien. Dat doet hij in 2024 voor Astana, waar Mark Cavendish nog een jaartje bijdoet. De bedoeling is om het record van Eddy Merckx met ritzeges in de Tour de France te verbreken. Cavendish heeft er net als Merckx 34 achter zijn naam.

Vorig jaar moest Cavendish met een sleutelbeenbreuk opgeven in de Tour. “De dag na zijn val in de Tour belde Mark me op,” zegt de Deen aan Het Nieuwsblad. “Toen ik zijn naam zag verschijnen, wist ik hoe laat het was. Hij zei dat hij alleen nog een jaartje wou doorgaan als ik naar de ploeg kwam. Ik denk dat hij ook zonder mij nog wel zou blijven koersen zijn, maar dat is in ieder geval hoe hij zijn kaarten naar mij uitspeelde. Dat flatteerde me natuurlijk wel.”

En Morkov sneert ook nog even naar zijn ex-ploeg Soudal-QuickStep. “Ik heb al met veel sprinters gewerkt, maar met Mark had ik de beste connectie. Ik kan iets voor hem betekenen. Dat was de voorbije jaren moeilijker met Jakobsen. Bij hem had ik minder het gevoel dat ik van toegevoegde waarde was.”