Woordvoerder Sagan heeft opvallende mening over incident met van Aert

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Na de Tour-etappe van afgelopen zondag uitte Peter Sagan stevige kritiek op zijn concurrent Wout van Aert. De voormalige wereldkampioen vond dat onze landgenoot teveel van zijn baan afweek waardoor Sagan niet in staat was om het gat in te duiken.

Het incident tussen Sagan en van Aert zorgde de afgelopen dagen voor heel wat wrevel. Ook Gabriele Uboldi, de vertrouwenspersoon en woordvoeder van Sagan, gaf zijn (opvallende) mening over het voorval.

Uboldi beschrijft de band tussen Sagan en van Aert als een "gezonde slechte relatie". "Ze zijn allebei verstandig genoeg om elkaar te respecteren", aldus Uboldi in een interview met Het Laatste Nieuws. De woordvoerder benadrukte ook dat de woede van Sagan voornamelijk gericht was naar de jury en niet zozeer naar van Aert zelf.

Het is niet de eerste keer dat de twee wielrenners met elkaar in de clinch gaan. Twee jaar geleden noemde van Aert Sagan nog een "achterlijke aap" en hij stak hij zijn middelvinger naar hem op nadat hij tegen hem aanbeukte in volle sprint. 

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24