Wout van Aert blijft nuchter ondanks heldenrol in laatste Tourrit

door: AVL
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar is er ook in de Touretappe van zaterdag niet in geslaagd om de afstand op gele trui Jonas Vingegaard te verkleinen. De Sloveen deed er nochtans alles aan om het de mannen van Jumbo-Visma moeilijk te maken.

Al in de beginfase van de koers pakte Pogacar uit met een ongezien offensief. Gelukkig voor Jumbo-Visma slaagde een wederom ijzersterke Wout van Aert erin op de aanval van de Sloveen te neutraliseren.

In een interview met Sporza na de rit gaf van Aert aan dat hij sowieso een zware rit verwacht had maar dat Pogacar al van in het begin zo ten aanval trok was ook voor hem een verrassing. Ondanks zijn cruciale rol in het behoud van de gele trui beschouwde onze landgenoot zichzelf echter niet als de grote redder. 

"Of ik het gevoel heb dat ik de gele trui heb moeten redden? Nee, maar het was wel verbazend dat ze vooraan zo hard bleven rijden en hun voorsprong bleven uitbreiden. Maar in de finale was het voor ons ook goed om te versnellen en de koers zwaar te maken", aldus Wout van Aert.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24