Wout van Aert is er nog steeds niet goed van: “Zo kwaad op mezelf”

door: PMN
Jonas Vingegaard - Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert wacht nog steeds op zijn eerste zege in deze Tour de France. Als hij één van de komende dagen nog weet te winnen, zal het zijn tiende zege ooit zijn in de Tour.

Ook het afgelopen weekend heeft het niet mogen zijn voor Wout. Hij heeft er nochtans alles gedaan wat hij kon, maar het bleek niet voldoende te zijn.

We gaan even terug naar de rit van zaterdag. Wilco Kelderman leidde de groep der favorieten op de Joux Plane, van Aert zat in het wiel. Op een bepaald moment nam Rafal Majka, ploegmaat van Pogacar, over en hij verhoogde ook het tempo.

In ‘Vive Le Vélo’ komt van Aert terug op dat moment. "Ik was in eerste instantie wat kwaad op mezelf omdat ik weet wat de bedoeling was van Majka. Hij wou Wilco en mij lossen én een versnelling plaatsen. Wij denken dat Jonas baat heeft bij een hoog en strak tempo en Pogacar werkt liever met stroomstoten.”

"Ik liet het even lopen. Ik was nog maar 30 seconden aan het lostrappen toen ik mijn oortje hoorde dat de snelheid weer aan het zakken was. Ik was zo kwaad op mezelf dat ik niet langer had geprobeerd dat ik nog één keer terug naar voren moest."