Wout van Aert krijgt stevige peptalk van meervoudig winnaar van Ronde van Vlaanderen

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Na zijn valpartij in de E3 Saxo Classic is het zelfvertrouwen misschien niet zo hoog bij Wout van Aert. Toch gelooft Fabian Cancellara in de kansen van Van Aert. 

"Ik denk dat het duidelijk is dat Wout momenteel onder enorme druk staat", zegt Cancellara bijCyclingnews. "Hij heeft de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix nog niet gewonnen, en er wordt in België heel veel van hem verwacht. Dat is niet gemakkelijk te om mee om te gaan."

Volgens Cancellara is vooral het menttale aspect belangrijk in de monumenten. "Wanneer je in een winning mood bent, wanneer het vertrouwen groot is, voelen die wedstrijden gemakkelijker", zegt de Zwitser nog. 

Lidl-Trek toonde tijdens Gent-Wevelgem al dat Van der Poel wel degelijk mogelijk is om de wereldkampioen te kloppen. "Niemand is onverslaanbaar in een klassieker. Je kan altijd manieren vinden om een ??sterkere rivaal te kloppen."

"Dat doe je door op hem te anticiperen, door hem te isoleren, door inventief te zijn. Het overkwam mij ook in het verleden in de klassiekers. Ik heb ook momenten meegemaakt dat ik supersterk was, maar geïsoleerd raakte."