Zwoegende Remco Evenepoel kan overwinning net niet thuisbrengen: "Dat was het enige verschil"

door: MAB
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe slaagden er gisteren net niet in om een tweede rit op rij te winnen in de Ronde van het Baskenland. De Spanjaard Pello Bilbao ging met de overwinning aan de haal, net voor de Fransman.

Net zoals in de eerste rit lanceerde Evenepoel zijn Franse ploeggenoot weer perfect. De 'raket van Schepdaal' was achteraf zichtbaar teleurgesteld, maar kon ook het positieve van de afgelopen dagen inzien. De jonge Belg rijdt momenteel met de Bolletjestrui in Spanje. 

 "De twee klimmetjes op het einde waren echt zwaar. Ik moest een paar keer passen maar ik probeerde gewoon een goed tempo te rijden en aan te haken. We besloten om hetzelfde 'plan' uit te voeren als gisteren en bijna pakte dat ook goed uit. Het enige verschil met gisteren was dat we misschien twee seconden te vroeg aangingen."

"Wat ik nog verwacht voor de komende dagen? Ik hoop dat de klimmetjes iets minder zwaar zijn maar die kans is niet groot hier in het Baskenland. Ons palmares van de laatste dagen mag alvast gezien worden met die 2-1-2 in de eerste drie ritten."