Twee bestuurders vrijuit na dodelijk ongeval met e-step: Eén van hen pleegde vluchtmisdrijf en andere reed over slachtoffer

door: PMN
Elektrische step - politie
Afbeelding bron: Photonews

De Brugse politierechtbank gaat twee bestuurders niet bestraffen. Ze waren beiden betrokken bij een dodelijk ongeval met een e-step.

In de nacht van 13 op 14 juli 2022 reed een 39-jarige vrouw uit Nieuwpoort met haar wagen over het lichaam van een 17-jarige jongen. Het gebeurde op de Koninklijke Baan in Lombardsijde, een deelgemeente van Middelkerke. Focus - WTV meldt dat voor het slachtoffer alle hulp te laat kwam.

Uit controle bleek de bestuurster van de wagen onder invloed van alcohol te zijn. Tijdens haar verhoor verklaarde de vrouw dat de tiener al op de rijbaan moet gelegen hebben. Dat stemt overéén met het onderzoek dat uitwees dat de jongen op zijn e-step eerder al was aangereden. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur werd nog beschuldigd van onopzettelijke doding en vluchtmisdrijf. De vrouw werd beschuldigd van onopzettelijke doding en rijden onder invloed.

Rechter sprak beiden vrij voor onopzettelijke doding wegens twijfel

Beiden moesten verschijnen voor de Brugse politierechtbank. De politierechter sprak beiden vrij voor onopzettelijke doding op basis van twijfel. De vrachtwagenchauffeur kreeg voor het vluchtmisdrijf wel een boete van 3.200 euro waarvan 2.400 euro met uitstel. Hij kreeg ook een rijverbod van drie maanden, waarvan twee maanden effectief. De beklaagde zal ook moeten slagen voor medische proeven, psychologische proeven en beide rijexamens.

De vrouw werd veroordeeld tot een boete van 1.600 euro, waarvan de helft met uitstel, voor het rijden onder invloed. Ze kreeg ook een rijverbod van een maand, maar de helft daarvan heeft ze onmiddellijk na de feiten al uitgezeten.