Conner Rousseau doet belofte aan iedereen

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau is helemaal terug. Deze week kondigde hij aan dat hij toch zal meedoen aan de verkiezingen op 9 juni. Maar als hij niet verkozen geraakt, keert hij de politiek de rug toe.

Rousseau stapte vorig jaar op als voorzitter van Vooruit nadat aan het licht kwam dat hij seksistische en racistische uitspraken had gedaan. Lang was het onduidelijk of we hem nog terug zouden zien in de politiek, maar nu is de comeback officieel.

Hoewel dat ook van korte duur zou kunnen zijn. Indien Rousseau niet verkozen zou geraken - hij staat als lijstduwer op de Vlaamse lijst in Oost-Vlaanderen, dan is het over en uit met de politiek, zegt hij zelf. "Het wordt niet makkelijk om verkozen te geraken, maar ik heb er wel goede moed in. Ik ga het alleszins proberen", zei Rousseau op TV Oost.

Betaalbaarheid, veiligheid en gezondheid

En wat als het niet lukt? Dat vroeg een ploeg van 'Terzake' hem. "Dan is het ook duidelijk. Dan is het gedaan. Ik ga mij nu acht weken focussen, met heel veel mensen praten en naar heel veel mensen luisteren."

"Ik ga alles geven om mensen ervan te overtuigen dat we samen nog heel veel kunnen doen. Wat betreft de betaalbaarheid van het leven, beter onderwijs, veiligheid, gezondheid... Er kan en moet nog zoveel beter in dit mooie land. Ik wil daar mijn steentje aan bijdragen, maar mensen zullen erover moeten oordelen."

Volg Redactie24 nu op Instagram