Visma-Lease a Bike zet Uijtdebroeks stevig met de voeten op de grond na historisch moment

door: JDH
cian uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks bezorgde zichzelf een stevige beloning in de Giro door de witte jongerentrui te veroveren. Bij zijn ploeg Visma-Lease a Bike zijn ze echter niet onder de indruk. 

Cian Uijtdebroeks is bij afwezigheid van Remco Evenepoel de Belgische hoop op een goed klassement in de Giro. De jonge Belg stelt niet teleur, want na twee dagen staat hij op de vierde plaats in het algemene klassement. 

Uijtdebroeks snoepte ook de witte trui af van de Fransman Baudin en wordt zo de jongste Belg die de jongerentrui mag aantrekken in een grote ronde sinds die trui in 1975 werd ingevoerd in de Tour. 

Visma-Lease a Bike was niet onder de indruk. "De witte trui een doel? Neen!, vertelde ploegleider Addy Engels bij HLN. "We willen met Cian een zo goed mogelijk klassement behalen, maar ook dat is een secundair doel."

"Het primaire doel is ritten winnen. Tijdens de Giro zullen we kijken of we die doelen eventueel moeten bijstellen. We wisten dat Cian in goede doen was, maar de vierde plaats na het openingsweekend is onverhoopt", zei Engels nog.