Zaakwaarnemer doet boekje open over transfer van Cian Uijtdebroeks

door: BVDO
cian uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks vertrok afgelopen winter bij BORA-hansgrohe. Hij ging uiteindelijk aan de slag bij Visma Lease a Bike, al ging die overstap niet zonder slag of stoot.

Visma Lease a Bike kondigde de komst van Cian Uijtdebroeks aan, maar BORA-hansgrohe zwaaide met het feit dat hij bij hen nog een contract had. Het duurde enkele weken, maar uiteindelijk raakte men er aan uit.

Het was Alex Carera, die ook de zaakwaarnemer is van Jasper Philipsen en Tadej Pogacar, die de zaak regelde. “Cian is een hele lieve jongen”, zegt Carera aan Het Nieuwsblad. “Als hij nog een jaar bij BORA-hansgrohe was gebleven, zou dat zowel voor de ploeg als voor Cian een verloren jaar geweest zijn. De precieze reden voor zijn vertrek, dat houden we nog altijd liever voor ons.”

In de Giro wil hij alvast uitpakken en zich laten zien. “Het is pas zijn tweede grote ronde, maar Cian wil elk jaar groeien. Een plek in de top vijf van het eindklassement zou een mooie stap voor hem zijn. Wie weet levert hem dat de witte jongerentrui wel op. Daar droomt hij van.”