Koen Crucke in de war na parodie in ‘De Ideale Wereld’: “Wat was eigenlijk de bedoeling?”

door: ASX
Koen Crucke
Afbeelding bron: Photonews

Het Canvas-programma ‘De Ideale Wereld’ pakte onlangs uit met een persiflage rond Alberto Vermicelli, het populaire personage uit de kinderserie ‘Samson & Gert’. Koen Crucke, die jarenlang gestalte gaf aan het personage, heeft zijn bedenkingen bij het filmpje.

De parodie was opgevat als een soort van prequel op ‘Samson & Gert’, waarin Alberto Vermicelli zijn vader doet stikken in een bord spaghetti, wat hem zijn legendarische bijnaam ‘meneer Spaghetti’ zou opgeleverd hebben. Koen ziet er de humor alvast niet van in.

“Wat is daar nu grappig aan?”, klinkt het bij de musicalacteur. “Het is niet mijn soort humor, maar goed. Andere mensen vinden dit misschien wel grappig”, gaat Koen verder. De acteur snapt ook niet wat de link met ‘Samson & Gert’ is. “Wat was nu eigenlijk de bedoeling?”, vraagt Koen zich af in Primo.

Kwaad bloed heeft het hele gebeuren niet gezet. “Mocht ik dit niet kunnen verdragen, heb ik het verkeerde vak gekozen. Ik kan dit best relativeren. Zo’n dingen maken me helemaal niet kwaad of lastig”, besluit Koen.