Afbeelding bron: Photonews

Koen Crucke

Zanger en acteur

Geboortedatum: 11 februari 1952
Geboorteplaats: Ledeberg

Biografie:
Koen Crucke trad op zijn 15 jaar al op met het Novelty-combo, een live orkestje. Hij heeft aan het conservatorium van Gent de opleiding notenleer gevolgd. Hier werd Crucke opgemerkt tijdens één van zijn vertolkingen van de bekende tenor Luis Mariano. Hij mag al snel audities doen voor het Koor van de Gentse Opera. Hier heeft hij twee jaar gezongen, hierna kreeg hij een contract als solist aangeboden.

In 1989 trekt Crucke de deur van de Gentse Opera achter zich dicht. Hij gaat onmiddellijk aan de slag in het Nederlands Toneel te Gent. Ook hier krijgt hij een vast contract, ditmaal als acteur. Hij schitterende in tal van producties, o.a. in ‘De gecroonde leersse’, ‘Pinokkio, de musical’... In deze periode heeft Crucke ook meegedaan in enkele bioscoopfilms.

Begin jaren ‘90 maakte Crucke zijn eerste langspeelplaat.

Hij heeft ook gezeteld in tal van panels zoals ‘De 3 Wijzen’, ‘Zeg eens Euh’... Op tv heeft hij ook zijn eigen programma ’Tijd voor Koen’ gehad. Crucke speelt sinds 1990 de rol Alberto Vermeersch gespeeld in ‘Samson & Gert’.

Crucke heeft het boek ‘33 kilo later’ uitgebracht. Dit boek gaat over zijn vermageringskuur. In 2004 trad Crucke in het huwelijksbootje met zijn partner Jan.

Crucke heeft ook meegedaan in tal van musicals. In 2019 heeft hij nog een compleet nieuw cd-album uitgebracht.

Website: https://www.koencrucke.be/
 

Meer over Koen Crucke