Margriet Hermans geeft critici lik op stuk: “Dat zijn gewoon domme boeren”

door: ASX
Liefde voor Muziek 2022 Margriet Hermans
Afbeelding bron: VTM

Sinds ze met het aanstekelijke ‘Lekker Blijven Hangen’ Zomerhit gewonnen heeft, zit de zangcarrière van Margriet Hermans opnieuw in de lift. In ‘De Zevende Dag’ stelde ze vol trots haar nieuwste single ‘Dit En Dat’ voor.

Het nieuwe nummer werd geschreven door niemand minder dan Herman Brusselmans. “Ik had al een paar keer met hem in een panel gezeten en heb hem gevraagd of hij dat zag zitten”, vertelt Margriet aan Lisbeth Imbo. De muziek werd gecomponeerd door Piet Goddaer, die Margriet leerde kennen in het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’.

Het doet Margriet ontzettend veel plezier dat ze na de coronacrisis opnieuw op het podium mag staan. “Jij weet nog altijd als geen ander hoe een mensenmassa te bereiken”, merkt presentatrice Lisbeth Imbo op. “Er zijn troeven die een mens maken wie hij is. Zingen is een troef, maar mensen kunnen bereiken is dat ook”, bevestigt Margriet.

Toch was er ook een periode waarin de zangeres op heel wat minder bijval kon rekenen. “Ik herinner mij dat er wel eens hey dikzak naar mij geroepen werd”, vertelt Margriet openhartig. Wakker lag de zangeres daar niet van. “Dat bewijst alleen maar het niveau van de mensen. Oftewel zijn dat domme boeren of mensen die niet weten hoe de maatschappij in elkaar zit”, klinkt het relativerend.