Jan Jambon doet ferme uitspraak over loon politici: "Iets in mij zegt dat het nooit genoeg zal zijn"

bron: VRT: De zevende dag
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In 'De zevende dag' konden kijkers deze middag allerlei vragen stellen aan minister-president Jan Jambon. Zo stelde Theo Karel uit Brugge de vraag die iedereen al wel eens heeft willen stellen: "Verdienen politici niet te veel?"

Jan Jambon (N-VA) antwoordde deze middag op allerlei vragen uit het publiek van 'De zevende dag'. In het programma vroeg Theo Karel of Jambon vindt dat hij zijn loon verdient.  

Theo Karel heeft de lonen van de politici op Europees vlak vergeleken. Daaruit blijkt dat Geert Bourgeois (N-VA), vorig Vlaams minister-president, 253.000 euro bruto per jaar verdiende. In Nederland verdient premier Rutten zo'n 100.000 euro minder. 

Jambon zegt dat hij de vraag begrijpt en geeft ook toe dat het om fikse bedragen gaat. "Iedereen is vrij om zich in de politiek kandidaat te stellen en appèl te doen op die salarissen", aldus Jambon. Hij voegt daaraan toe dat het voor sommigen nooit genoeg zal zijn: "We hebben vorige legislatuur vijf procent van ons loon afgedaan. Al verdienen we één euro, dan nog zullen er mensen zijn die zeggen dat we te veel verdienen".