Wereldkankerdag - Ann Van den Broeck zet moedige strijd tegen ziekte voort: “Heel eng wat dat nog gaat geven”

door: ASX
Ann Van den Broeck
Afbeelding bron: Instagram @annvandenbroeck13

Vier februari, Wereldkankerdag. Wereldwijd vechten miljoenen mensen tegen één of andere vorm van deze vreselijke ziekte. Ook bij actrice Ann Van den Broeck werd vorige zomer borstkanker vastgesteld. Op de vooravond van Wereldkankerdag was Ann te gast in “Laat” bij Goedele Wachters en vertelde ze openhartig over haar strijd.

“Ik ben nu bezig met de bestralingen, ik heb er al vier achter de rug en ik moet er in totaal vijf krijgen. Dus daar ben ik bijna vanaf”, klinkt het hoopvol bij de getalenteerde actrice. “Ik heb wel een hormoongevoelige kanker, dus ik zal sowieso nog zeven jaar hormoontherapie krijgen. Het is dus nog heel eng wat dat zal geven”, gaat Ann verder.

De partner van acteur en regisseur Stany Crets heeft haar strijd tegen kanker openlijk gedeeld op social media. “Omdat ik vind dat we dat taboe echt moeten doorbreken. Mensen durven heel weinig praten over hoe kwetsbaar ze zijn. Ik heb gemerkt dat heel veel lotgenoten moed en kracht haalden uit mijn posts, daarom heb ik dat gedaan”, verduidelijkt Ann.

De musicalactrice lanceert ook een warme oproep om jezelf geregeld te laten onderzoeken. “Naaktheid is echt nog een probleem in onze maatschappij. Maar het is zo belangrijk om jezelf te bekijken en te betasten. Je mag je kop niet in het zand steken”, besluit Ann.